Bra och familjär service

En herrgård i Uppland med plats för fokus och avkoppling

Vid Dalälven i det natursköna Uppland ligger Älvkarleö bruk och herrgård. Bara 100 minuters bilväg från Stockholm. För dig som vill åka tåg stannar Upptåget i Älvkarleö med förbindelse mellan Uppsala och Gävle.

Vi är vana att anordna det lyckade bröllopet, konferensen, kickoffen eller teambuildingen. Som privatperson kan du boka något av våra paket, som t.ex. golfweekend eller Furuvikspaket. Här bemöts du med familjär service, god mat och vacker natur.
Kanske vill du äta en ostbricka och umgås på kvällen, spela ett sällskapsspel, basta eller njuta av den vedeldade badtunnan. Oavsett vilket gör vi det möjligt!

I herrgården och flyglarna finns 38 rum med totalt 71 bäddar.

 

Ett av de viktigast ingredienserna för en lyckad herrgårdsvistelse – Maten

Älvkarleö Herrgård är välkänd för sitt fantastiska kök och de skickliga kockarna.
Här lagas husmanskost med modern touch serverad direkt från kök till bord. Menyn kan naturligtvis anpassas efter önskemål.

Omgivningarnas betydelse för en herrgård

Den väl bevarade och omsorgsfullt restaurerade bruksmiljön har en spännande och intressant historia. Älvkarleö bruk grundades i mitten av 1600-talet av Claes Depken, senare Anckarström. Här i författaren Stig Dagermans hembygd växte det lilla brukssamhället med herrgård, personalbostäder och smedjor fram.

Här finns stora naturreservat med en natur som inte hittas någon annanstans i Sverige.

Varmt välkomna

Marita Norin

Marita Norin

Kökschef